Volledig scherm
Vincent Meyvis (nummer 19) was zaterdag ook in Kruiningen de sterkste. © Johan Van Der Heijden

Thijmen van de Vrede komt dichterbij

KRUININGEN - Weer moest Thijmen van de Vrede zijn meerdere erkennen in de Belg Vincent Meyvis. In Den Inkel bij Kruiningen was er zaterdag sprake van een aantrekkelijk duel tussen de twee, maar toen de Belg echt aan de boom schudde, moest Van de Vrede zijn meerdere erkennen.

In deze vierde wedstrijd om de Zeeuwse ATB Wintercompetitie was het reeds de tweede maal dat Meyvis aan het langste eind trok. In eerste instantie was dat een paar weken geleden toen Meyvis in Zelzate de sterkste was. Toen was het verschil aanmerkelijk groter dan nu in Den Inkel. Ze konden lang samen optrekken met Van de Vrede immer in het wiel. ,,Hij was toch te snel voor me. Ik kan hem nog altijd niet aan’’, gaf Van de Vrede toe. In de slotfase brak de Goesenaar pas echt. Meyvis: ,,Ik blijk toch nog sterker te zijn dan hij. Van belang is natuurlijk ook het parkoers; daar had ik vandaag iets meer problemen mee’’, gaf Meyvis aan.

Bij de vrouwen was Mieke de Craene niet van de partij waardoor Petra Sloots uit Brielle er met de zege vandoor kon gaan. Danny Sleeckx won bij de veteranen.

Uitslagen

Senioren: 1. Vincent Meyvis (B), 2. Thijmen van de Vrede (Goes), 3. Michiel van Echelpoel (B), 4. Marijn Vermue (Nisse), 5. Joey de Decker (B), 6. Jan-Piet Saman (Rilland), 7. Bert van Assche (B), 8. Matthias Raeymaekers (B), 9. Sjoers van Tilborg (Bergen op Zoom), 10. Dennis Wisse (Rilland).

49+: 1. Danny Sleeckx (B), 2. Sven Standaert (B), 3. Bart Claeys (B), 4. Dennis Raadtgever (Kapelle), 5. Dirk Verstraete (Middelburg).

Vrouwen: 1. Petra Sloots (Brielle), 2. Rozan Schraver (Noordgouwe), 3. Judy Westdorp (Goes), 4. Rozan Vette (Heinkenszand).

Jeugd. 15/16 jaar: 1. Jeroen Boelhouwers (Noordhoek). 13/14 jaar: 1. Dies Moeliker (Kloetinge). 11/12 jaar: 1. Senna van Iwaarden (Yerseke). 9/10 jaar: 1. Maik Tazelaar (Colijnsplaat). T/m 8 jaar: 1. Sven Wisse (Rilland).

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”