Volledig scherm
Tom Boere. © Lex de Meester

Terneuzense spits FC Oss Tom Boere speelt meer als een echte nummer 9

OSS - De uit Terneuzen afkomstige aanvaller van FC Oss is met tien goals in twaalf duels topscorer van de Jupiler League. "Als ik blijf hangen in een gemiste kans, heb ik een probleem", zegt de 23-jarige Boere. ; De uit Terneuzen afkomstige aanvaller van FC Oss is met tien goals in twaalf duels topscorer van de Jupiler League. "Als ik blijf hangen in een gemiste kans, heb ik een probleem", zegt de 23-jarige Boere. ; De uit Terneuzen afkomstige aanvaller van FC Oss is met tien goals in twaalf duels topscorer van de Jupiler League. "Als ik blijf hangen in een gemiste kans, heb ik een probleem", zegt de 23-jarige Boere.

De cijfers van Tom Boere passen eigenlijk niet bij de positie die hij momenteel met zijn club bezet. De uit Terneuzen afkomstige centrumspits scoorde in twaalf competitieduels al tien keer, maar FC Oss staat in de Jupiler League op de voorlaatste plaats. "Op sommige momenten zijn we misschien iets te naïef", denkt de topscorer hardop. "Het mag allemaal wel wat mannelijker."

Belabberd

Hij hinkt ook een beetje op twee gedachten. Aan de ene kant is het leuk hoor, de aandacht die hij nu krijgt als topscorer van de Jupiler League. Maar er echt van genieten, dat is moeilijk. Want FC Oss staat er belabberd voor, zeker nu aan het eind van het seizoen één club naar de Tweede Divisie degradeert. De opdracht voor de komende maanden is duidelijk: net zo productief blijven als in de eerste maanden van dit seizoen en zelf veel minder goals slikken.

Boere (23): "Het is soms wel frustrerend. Dan spelen we een goede wedstrijd, staan op voorsprong, maar geven het in de slotfase nog uit handen. We hebben in twaalf wedstrijden nu al 36 goals tegen gekregen. Dat is een gemiddelde van drie per wedstrijd. Dat is natuurlijk veel te veel. Soms is het pech, zoals vrijdag tegen NAC, toen het door een eigen doelpunt nog 3-4 werd. Maar daarvóór hadden we dus ook al drie goals moeten slikken. Wij moeten heel veel scoren om een veilige marge te hebben."

Misser

De Zeeuwse spits is van ver gekomen, na moeilijke jaren bij AA Gent, Hoogstraten en FC Eindhoven. Tegen die laatste club scoorde hij onlangs drie keer, daarna was Boere ook trefzeker in De Kuip tegen Feyenoord. "Maar daar miste ik ook nog een enorme kans. Misschien hadden we Feyenoord anders wel uitgeschakeld." Die misser ging echter niet in zijn hoofd zitten. "Nee, ik denk dat ik die ontwikkeling de afgelopen jaren wel heb gemaakt. Kijk, ik ga de komende jaren meer kansen missen dan doelpunten maken. Als ik blijf hangen in een gemiste kans, heb ik echt een probleem. Ik blijf me focussen op de volgende kans, die stappen heb ik de afgelopen jaren wel gemaakt."