Volledig scherm
Frank Clausing. © archieffoto Ruben Oreel

Tennissers Clausing en Hendriksen soeverein op Koninck-toernooi

KAPELLE - Tennissers Frank Clausing en Martijn Hendriksen hebben op overtuigende wijze de titel gepakt op het Koninck-toernooi in het mannendubbel 2/3. In de finale waren ze met 10-3 te sterk voor Jens de Koster en Rinke van Remortel. Van Remortel en De Koster revancheerden zich zondagmorgen in de halve finale tegen Emiel Gideonse en Rinze Back: 4-2. Laatstgenoemden bleken tijdens de poulewedstrijden nog veel te sterk. Clausing en Hendriksen wonnen eerder in de week alle drie de poulewedstrijden, maar bewaarden hun beste tennis voor de finalerondes.

In de halve finale moesten Harold Schipper en Willem Veldhoen er met 10-3 aan geloven. In de finale verschenen diezelfde cijfers nogmaals op het scorebord.

In het vrouwendubbel 4/5 ging de titel naar Yvonne Goeman en Monique van de Vreede-de Jonge. Zij versloegen in de finale Rosalie Boone en Stephanie van Sabben met 6-4. In het gemengd dubbel 5 waren Leon van Ooijen en Nicole Eversdijk in de eindstrijd met 7-5 te sterk voor Frank Heijnsdijk en Yvonne Goeman.

Remco Paauwe en Simon Rijk wonnen het mannendubbel 5, na een nipte 7-6-zege op Boudewijn Ruisaard en Benny de Leeuw.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.