Volledig scherm
© Thinkstock

Team Zeltech pakt groots uit voor eerste kickboksgala op Schouwen-Duiveland

ZIERIKZEE - Het eerste kickboksgala op Schouwen-Duiveland wordt zaterdag een groots spektakel, belooft Frédéric Mulder.

Het bestuurslid - en tevens de hoofdtrainer - van de organiserende vereniging Team Zeltech heeft zelf hoge verwachtingen van de 26 wedstrijden en alles eromheen. Kickboksers uit Zeeland en omstreken nemen het zaterdag tegen elkaar op in het Laco sportcentrum. "Dat idee had ik al lang in mijn hoofd'', vertelt Mulder aan de vooravond van het evenement. "Eigenlijk begin dit jaar al. Ik sport zelf in Laco en zag op een dag de deur naar de grote zaal open staan. Toen dacht ik direct: wat zou het mooi zijn als we hier een kickboksgala kunnen organiseren!''

Groots

Nadat besloten was om het plan van een kickboksgala door te zetten, werd ook maar direct bepaald dat het de eerste keer ook direct 'groots' moest zijn. De beveiliging, de zaal en de bond moest geregeld worden, maar dat is standaard.

Mulder: "Wij wilden ook eettentjes, barretjes, een podiumpje van twee bij drie meter met daarop een barbier die knipt en scheert voor het goede doel, en 11 à 12 VIP-tafels om de ring heen.''

Rode loper

Om nog maar te zwijgen over de tien meter lange rode loper naar die ring toe en de drie tv-schermen boven de ring waarop iedereen alles goed kan volgen. "Kortom: het wordt echt heel groot. Zo had ik het in mijn dromen eigenlijk voorgesteld'', stelt de gepassioneerde verteller.

Donderdag in de papieren editie van de PZC, digitaal of via Blendle meer over het evenement. Voor meer info over tickets en het wedstrijdschema: www.KickboksevenementZierikzee.nl.