Volledig scherm
Willebrord Wil Vooruit heeft de Australiër Mitchell Wright weten te strikken. © Thinkstock

Talentvolle Australische wielrenner strijkt neer in Yerseke

YERSEKE - De talentvolle wielrenner Mitchell Wright zal komend jaar veel op de Zeeuwse wegen te bewonderen zijn. Vanaf 2018 zal de 17-jarige Australiër deel uitmaken van de West-Brabantse wielervereniging Willebrord Wil Vooruit, waar onder anderen de Zeeuwse ploegleiders Marcel en Davy Gunst actief zijn.

Mitchell Wright zal tijdens zijn Europese campagne gehuisvest worden in Yerseke. In 2017 nam de Australiër, die in eigen land nationaal kampioen werd bij de junioren, onder meer deel aan de wereldkampioenschappen in het Noorse Bergen. Hij zat tijdens het WK op de weg in de eerste groep maar kwam op 500 meter van de finishlijn ten val.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”