Volledig scherm
TTCM-speler Arjan Huiden. © Laurens Faas

Tafeltennisbroertjes Huiden brengen balans bij TTC Middelburg

MIDDELBURG - Elwin (15) en Arjan Huiden (17) draaien samen met oudgediende Sören de Witte bovenin mee in de eerste divisie.

Na jaren van jojoën tussen de tweede en eerste divisie van het landelijke tafeltennis lijkt er nu eindelijk stabiliteit bij het eerste team van TTC Middelburg. Op de helft van de competitie staat de ploeg knap tweede met dertig punten, het team pakt gemiddeld zes punten per wedstrijd, en lijkt degradatie uit de eerste divisie nu eindelijk eens afwendbaar.

Wijzigingen

Het opvallende is dat de Middelburgers hier pas in slagen na de nodige wijzigingen in de ploeg. De afgelopen jaren speelde Sören de Witte samen met routiniers Jan Henk Bomhof en Riny Kasse. Sinds afgelopen zomer doet De Witte dat met de jonge broers Elwin (15) en Arjan Huiden (17) uit Zoetermeer. Samen trainen doen ze niet en contact is er alleen op zaterdag of via de telefoon. Toch draait de machine op volle toeren.

,,Hoewel we elkaar niet vaak zien, hebben we een heel goede band", vertelt oudgediende De Witte. Hij doet zijn best om de jongens zich op hun gemak te laten voelen. ,,Gewoon een beetje gek doen, lekker dollen: daar houd ik van. Voorheen deed ik dat ook al, hoor. Maar nu misschien iets meer of op een andere manier."

Hoe hij het doet, maakt ook niet veel uit. Feit is dat zijn methode werkt. ,,We hebben het heel goed naar ons zin in Middelburg", laten de broertjes Huiden namelijk eensgezind weten. ,,Dat is ook niet zo moeilijk met iemand als Sören in de ploeg. Hij is heel gemakkelijk in de omgang."