Volledig scherm
© Lex De Meester

Swift: spetterend zaalseizoen, maar geen titel

MIDDELBURG - Swift is zaterdagavond de titel in de overgangsklasse D misgelopen. De ploeg van trainer Dennis Plantinga won weliswaar van HKC (28-26), maar koploper SDO pakte ook twee punten.

Swift moest winnen in de slotronde van de zaalcompetitie en SDO, dat een punt meer had en over een beter onderling resultaat beschikte, moest verliezen. Dat laatste gebeurde niet. SDO kwam wel op achterstand tegen GKV, maar zegevierde op het nippertje: 14-13.

Het was een mooi verhaal geweest: Swift dat in het debuutjaar in de overgangsklasse meteen kampioen zou worden. In Middelburg droomden ze al van derby's tegen TOP Arnemuiden. Maar de buurclub, waarvan veel mensen op de tribune zaten, blijft de enige hoofdklasser in de provincie.

Swift begon erg onrustig aan het duel met de nummer drie, HKC. De ploeg miste in de openingsfase twee strafworpen en was zeer slordig in de passing. Bovendien liep het bij een van de vakken - die met topschutter Gijs Gillissen - niet.

Tot 7-7 ging het gelijk op. Daarna nam de thuisploeg toch langzaam afstand, dankzij mooie scores van Aisja Zuidweg en Joren Gillissen. Bij rust was het 15-12. Op dat moment was bekend dat SDO achter stond tegen GKV en dat Swift dus virtueel kampioen was.

In de tweede helft haalde Swift nog eenmaal het beste in zich boven. HKC kwam bij 17-17 nog wel op gelijke hoogte, maar daarna demarreerden de oranje-zwarten weer. Uiteindelijk was het 28-26.

Op de bank en de tribune werd de stand bij SDO-GKV nauwlettend gevolgd. De teleurstelling was groot toen het daar via 11-12 nog 14-13 werd.

Ook de andere twee Zeeuwse korfbalploegen die nog kans maakten op de titel, trokken aan het langste eind. Eersteklasser Ondo greep mis en ook de derdeklasser Togo en Seolto konden zaterdag geen titel vieren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Oud-atlete Esther Vermue vindt haar draai bij mariniers
    PREMIUM
    portret

    Oud-atlete Esther Vermue vindt haar draai bij mariniers

    LEWEDORP - Toen Esther Vermue (30) vier jaar geleden aan een voettocht naar Santiago de Compostela begon, wist ze nog niet waar haar toekomst lag. Na twee niet tot de verbeelding sprekende kantoorbanen was ze zoekende. Halverwege de avontuurlijke trip van 2300 kilometer was ze er echter al uit. Vanuit een internetcafé in Frankrijk solliciteerde ze bij Defensie. ,,En voordat ik uitgewandeld was, was ik al aangenomen.”