Volledig scherm
Stephan den Boer (rechts, hier tegen Tjoba) was zaterdag de gevierde man met twaalf doelpunten tegen Rust Roest. © lex de meester

Swift evenaart Zeeuws record met 38 treffers

MIDDELBURG - De korfballers van Swift waren zaterdag ontketend. Ze scoorden liefst 38 keer tegen Rust Roest en evenaarden daarmee het Zeeuws record.

Eén keer eerder maakte een Zeeuws standaardteam er namelijk 38 in één wedstrijd. Dat was TOP Arnemuiden, op 8 februari 2014. Albatros werd in Zwijndrecht met 23-38 geklopt. Ook TOP speelde toen in de overgangsklasse.

Destijds werd die score tot ‘Zeeuws record’ gebombardeerd. Sinds de invoering van de schotklok was er door geen enkel Zeeuws standaardteam zo’n hoog aantal gehaald. En dat het voordien gebeurde, is nagenoeg uit te sluiten. Swift heeft nu dat record ook in handen.

Binnen de Middelburgse selectie werd er opmerkelijk genoeg al gesproken over het eens halen van een topscore. Helemaal nadat stadsgenoot Ondo – een eersteklasser – er op 25 november 35 maakte. ,,Dat wilden wij ook”, reageert Stephan den Boer, die er zaterdag zelf twaalf maakte. ,,Dat het al meteen een week later gebeurde, was natuurlijk hartstikke mooi. Het is toch leuk om uitgerekend Ondo te overtreffen.”

De negentienjarige Den Boer, die pas aan zijn tweede seizoen in het eerste team bezig is, was dus het stralende middelpunt in De Sprong. ,,Ik ben blij dat het zo lekker gaat met mij”, zegt hij eerlijk. ,,Maar ik moet ook wel heel veel complimenten geven aan de spelers om mij heen. Die zorgen voor een perfecte ondersteuning. De vakken zijn in balans: in beide staan jonge, gretige aanvallers bij oudere, ervaren rebounders. Als ik mis schiet, blijft de bal vaak in de ploeg en dan weet ik dat ik nog een tweede kans krijg. Van zulke hulp krijg je veel vertrouwen.”

Zaterdag gaat Swift, dat op zes uit vier staat, op bezoek bij de ongeslagen koploper, GKV.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Zwarte Piet heeft geen toekomst

Zwarte Piet heeft geen toekomst

  • Eens (12%)
  • Oneens (88%)
2763 stemmen