Swift blijft ook na topper op kampioenskoers

VIDEOMIDDELBURG - Met een daverende overwinning op concurrent GKV (34-22) heeft Swift een nieuwe stap gezet richting de titel in de overgangsklasse D. Het blijft evenwel spannend bovenin; SDO volgt op slechts een punt.

Swift staat na de twaalfde speelronde op 20 punten. SDO (19) en GKV (17) kunnen ook nog kampioen worden. De Middelburgers treffen nog Oranje Wit en HKC.

Vanaf de eerste minuut was het zaterdagavond een enerverend duel. In een bijzonder hoog tempo vielen beide teams aan, waarbij Swift steeds aan de voordelige kant van de score zat.

Binnen vijf minuten was het al 6-4. Na tien minuten stond het 12-8. Alle ballen vlogen erin. En zonder te verzwakken haalden de Middelburgers de rust met een 20-17-voorsprong. Gijs Gillissen was in de eerste 25 minuten al goed voor negen treffers.

In de tweede helft trok het team van coach Dennis Plantinga door. Bij 31-19 was het verschil het grootst. GKV was toen al helemaal murw. Met 34-22 als eindstand haalde Swift voor de vijfde keer dit zaalseizoen een score van 30 of meer.

Volledig scherm
Swift was zaterdagavond de sterkste in de topper tegen GKV. © Lex De Meester
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Naast school past geen bijbaantje

Naast school past geen bijbaantje

  • Eens (18%)
  • Oneens (82%)
355 stemmen