Volledig scherm
Bibiane Schoofs. © Ruben Oreel

Sven Vermeulen: van scheidsrechter naar meereizend coach

VLISSINGEN - Sven Vermeulen stopt als scheidsrechter na tien jaar tennisarbitrage op het hoogste niveau. De Vlissinger is vanaf heden travelling coach van tennisster Bibiane Schoofs.


Tien jaar lang maakte Sven Vermeulen furore als scheidsrechter in het nationale en internationale tenniscircuit. De markante Vlissinger, die in 2015 het boek ‘Geef nooit op’ uitbracht, vond het tijd voor een nieuwe stap. ,,Ik ben iemand die als hij iets doet, er ook vol voor gaat. De afgelopen tien jaar heb ik dat met veel plezier binnen de tennisarbitrage gedaan, maar de mogelijkheden om daarin een volgende stap te maken waren te ver weg”, zegt Vermeulen zelfbewust. ,,De laatste twee jaar heb ik dat nog wel geprobeerd, maar het werd voor mij nu tijd om een knoop door te hakken.”

Vermeulen kijkt dankbaar terug op zijn carrière als scheidsrechter, die hem bracht tot het absolute walhalla van de tennissport, zoals de ATP Finals, Wimbledon en de Olympische Spelen in Londen. ,,Het was een moeilijke, maar weloverwogen beslissing, waar ik twee jaar lang goed over heb nagedacht.”

Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 27 oktober.

Volledig scherm
Sven Vermeulen (midden), hier nog als tennisarbiter. © Lex de Meester