Volledig scherm
Strandcross Vlissingen © Eldridge Pentury

Strandcross Vlissingen borduurt voort op succes van voorgaande jaren

VLISSINGEN - Bij de Strandcross in Vlissingen van komende zondag borduurt de organisatie voort op het succes van de voorgaande dertig edities. ,,Vooral de laatste jaren was het evenement heel goed", zegt René de Nood, de voorzitter van het organiserende MSV De Uitlaat. ,,Waarom zou je dan dingen gaan veranderen?" De Nood is voor de vijftiende keer betrokken bij de opzet van de Strandcross.

Hij heeft de wedstrijd in de loop der jaren zien groeien. ,,Toen ik begon, deden er zo'n 160 rijders mee. Inmiddels zijn het er bijna 400."

Professioneler

De voorzitter heeft daar wel een verklaring voor. ,,Het heeft ermee te maken dat we in de loop der jaren wat professioneler zijn geworden", vertelt hij, terwijl hij bezig is met de opbouw van de baan op het Badstrand. ,,Bovendien hebben we een circuit dat voor iedereen geschikt is, voor zowel de toppers als de amateurs. Voor iedereen is het relatief veilig."

De Nood merkt dat de mond-tot-mondreclame goed zijn werk doet. ,,Als iemand het prettig vond om bij ons te rijden, vertelt-ie dat door. Zo groeit ons evenement."

Topcoureurs

Onder de honderden deelnemers van zondag bevinden zich nationale en internationale topcoureurs. Zo rijdt Brian Bogers mee. De Eindhovenaar eindigde recent als zesde in het wereldkampioenschap van de MX 2, waarin Jeffrey Herlings de titel opeiste.

Vanuit Zeeland doen ook veel bekende namen mee. In de MX 2 voor licentiehouders stellen onder anderen Jordi van de Wiele, Nancy van de Ven, Jordan-Lee van Maaren, Mark Boot en Carsten Goedegebure zich op achter het starthek. In de MX 1/3 zullen Boy Stockman, Jeffrey van Kempen, Casper Ovaa, Stefan Hage en Roy Gijsel zich laten zien.

Duizenden toeschouwers

Met de opbouw van het circuit werd donderdag begonnen in de regen. Voor het weekeinde voorspellen ze beter weer. Traditioneel komen er duizenden toeschouwers af op de wedstrijden, die vanaf de boulevard goed te volgen zijn.

De eerste manche start om 11.00 uur. Rond 16.30 uur zijn de wedstrijden afgelopen.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.