Volledig scherm
Stefan Laurijssen won zaterdag de Zeeland Classic in Heinkenszand. © Johan Van Der Heijden

Stefan Laurijssen koestert klassieke zege

HEINKENSZAND - Stefan Laurijssen was de sterke winnaar van de Zeeland Classic, zaterdag in Heinkenszand. Maar er was ook een lelijke valpartij van Onno Lindhout die met drie gebroken ribben en letsel aan het hoofd uiteindelijk opgenomen moest worden in het ziekenhuis. Een smet op de verder uitstekend verlopen wedstrijd.

,,Natuurlijk was dat een smet op de wedstrijd’’, was de eerste reactie van organisatievoorzitter Leo Bakker nadat hij de eerste berichten over de toestand van Lindhout had vernomen. ,,Het was kilometerslang goed gegaan tot het moment dat Onno Lindhout onderuit ging en dus met behoorlijke gevolgen. Drie gebroken ribben en een wond aan het hoofd. In het ziekenhuis gaan ze hem kunstmatig wakker en buiten coma houden. Dat zullen we maar even afwachten.’’

Ondanks deze malheur kreeg de Zeeland Classic met Stefan Laurijssen een sterke winnaar. ,,Het is mijn eerste klassieke zege en die ga ik koesteren. In de criteriums heb ik al heel wat overwinningen geboekt, maar nu deze er bovenop, dat is toch schitterend’’, meende Laurijssen na afloop van de 114 kilometer lange wedstrijd door de gemeente Borsele.

Het was een wedstrijd die lang op de beslissende fase moest wachten. In eerste instantie liet met name Pim Achterkamp zijn gezicht behoorlijk aan het venster zien. Bij zowat alle vluchtpogingen was hij betrokken.

Ook Wouter Roos uit Stad aan het Haringvliet was daarbij regelmatig betrokken, maar het hoge tempo in het peloton zorgde ervoor dat alle ontsnappingspogingen gedoemd waren te mislukken.

Tot die ene die op zo’n tien kilometer voor de finish totstandkwam met Stefan Laurijssen, Kees Pameier, Lars Adriaansen en Harm Dijkstra. Dit kwartet hield stand tot op de meet ondanks dat de groep nog steeds geweldig aandrong. De spurt werd gewonnen door Laurijssen, voor Pameier en Adriaansen. Dennis Raadtgever was tenslotte met een dertiende plaats de best geklasseerde Zeeuw.

Uitslag: 1. Stefan Laurijssen (Oud-Gastel), 2. Kees Pameier (Den Haag), 3. Lars Adriaansen (Steenbergen), 4. Harm Dijkstra (Groningen), 5. Michiel Vos (Delft), 6. Bram Mens (Wateringen), 7. Kristof Gryson (B), 8. Wouter Roos (Stad aan het Haringvliet), 9. Fernand Cools (Utrecht), 10. John Ross (Middelharnis), 13. Dennis Raadtgever (Kapelle), 19. Rico van Damme (Yerseke).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement