Volledig scherm
Nard Tieleman en Iris Schrier vertegenwoordigen Nederland deze week in Bulgarije. © PZC

Springveren van Forza stunten op zes meter hoogte

VIDEOSOFIA - Iris Schrier en Nard Tieleman zijn maandag naar Bulgarije afgereisd.

Het Zeeuwse tweetal van turnvereniging Forza uit Goes vertegenwoordigt daar Nederland deze week bij de World Age Group Competition in Bulgarije. ,,De WAGC is een soort WK voor de jeugd’’, vertelt de twaalfjarige Iris Schrier uit Goes aan de vooravond van het toernooi. ,,Afgelopen weekend is het WK voor de senioren begonnen. Aansluitend is er deze wedstrijd voor de jeugd.’’

,,Ik ga zonder mijn eigen coach, dus het was wel fijn om de andere coaches te ontmoeten’’, vervolgt ze. ,,Mijn oefening op de WAGC heb ik al in mijn hoofd zitten. Deze heb ik al vaker gedaan, dus dat komt wel goed hopelijk. Hoe hoog ik kan springen? Volgens mij is dat zes meter of zo. Hoog genoeg in ieder geval om dubbele salto’s te maken. Meestal land ik op mijn voeten, maar soms ook op mijn buik of rug. Dat is dan trouwens wel de bedoeling hoor, haha.”

Voor Iris Schrier wordt het haar debuut, Nard Tieleman neemt voor de derde keer deel aan het kampioenschap. In 2014 en 2015 was hij er ook bij in de Verenigde Staten en Denemarken. De veertienjarige inwoner van Sint-Kruis heeft al het nodige eremetaal bij elkaar verzameld. Zo is hij al meerdere kampioen van Nederland geworden. Ook op de Vlaamse kampioenschappen was het springtalent meermaals de beste.

Zijn hoogste klassering op het WAGC is de negende plaats op het onderdeel dubbele minitrampoline in 2015 (zie video voor beelden van dat toernooi). In Sofia komt Tieleman in actie in de leeftijdscategorie tot en met veertien jaar. Hierbij wordt hij bijgestaan door onder anderen Lennard Villafuerte, voormalig top-trampolinespringer. 

Lees dinsdag meer in de papieren PZC over Iris Schrier en Nard Tieleman voorafgaand aan het kampioenschap in Bulgarije.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
362 stemmen