Volledig scherm
Rick van Drongelen.

Spartaan Rick van Drongelen krijgt documentaire op FOX Sports

DEN HAAG - Rick van Drongelen (17) debuteerde bijna een jaar geleden voor Sparta en is dit seizoen in de eredivisie ook een vaste waarde.

Over de talentvolle verdediger uit Axel wordt nu een documentaire gemaakt. Producent Dutch Angle TV maakt dit seizoen voor betaalzender FOX Sports vier documentaires over Sparta, die worden geregisseerd door Ariënne Dozeman. Deel 2 gaat over Van Drongelen. "Rick is een dankbaar onderwerp om een documentaire over te maken", zegt Dozeman.

Jongensachtige speelsheid

Vorige week maakte ze opnames in Axel, op het veld van de plaatselijke fusieclub. Van Drongelen begon bij AZVV, dat inmiddels is opgegaan in FC Axel. "Ik ben op zoek gegaan naar het verhaal achter hem", legt Dozeman uit.

"Wie is hij? Wat drijft hem? Waar komt hij vandaan? Ik heb met de ouders van Rick gesproken en ben ook met zijn schoonouders en vriendin op pad geweest. We zijn bijvoorbeeld in Vlissingen naar het strand gegaan. Rick was daar best wel uitgelaten. Dat vond ik mooi, ik zag een jongensachtige speelsheid."

Lees in de papieren editie van de PZC van vrijdag, digitaal of via Blendle meer over de documentaire over Rick van Drongelen, die op zondag 22 januari in première gaat op FOX Sports.