Simone de Rijcke strandt in eindsprint

VIDEODOMBURG - Simone de Rijcke (Hulst) en Amy van Lier (Kaatsheuvel) vochten woensdagavond een verbeten strijd uit om de winst in de zeezwemtocht van Oostkapelle naar Domburg.

Het werd na 3,6 kilometer een secondenspel, dat Van Lier in haar voordeel besliste. Zij kwam na 40 minuten en 4 seconden aan de wal, op slechts zes tellen gevolgd door De Rijcke. Op respectabele afstand werd Dèlenn van Oostrom (Breda) derde.

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Simone de Rijcke uit Hulst moest woensdagavond Amy van Lier voor zich dulden in de zeezwemtocht van Oostkapelle naar Zoutelande. © Johan Van Der Heijden

Vorig jaar gaf De Rijcke, die studeert in de Verenigde Staten, haar Brabantse rivale nog het nakijken in deze wedstrijd. De omstandigheden waren dit keer aanzienlijk beter dan toen, want de twee toppers zwommen tien minuten sneller.

Bij de mannen konden de Zeeuwse zwemmers niet meedingen naar de winst. Die ging naar Erno Vriens uit Wormer. Hij overbrugde de afstand in 37 minuten en 34 seconden. Hij had een halve minuut voorsprong op Timo Dinkelberg uit Rozenburg en een minuut op Remco van Althuis uit Breda.

Thijmen van de Beek uit Koewacht was op de zesde plaats de eerste Zeeuwse zwemmer in 40 minuten en 14 seconden. Veertien seconden achter hem finishte Niek de Ridder uit Biggekerke op de zevende plaats.

Bij de jongens won Sander Provoost (Axel), vóór Tristan Kloet (Krabbendijke) en Sem Bonte (Burgh-Haamstede). Bij de meisjes kwam Kim Kluts (Lepelstraat) als eerste aan, ruim voor Annabel van Zetten (Middelburg).

Deze zeezwemtocht was de eerste in een reeks van vier. Elke woensdag in augustus wordt er één gezwommen langs de kust van Walcheren. Volgende week staat de tocht van Westkapelle naar Zoutelande over 3,4 kilometer op het programma.