Volledig scherm
Shura Poppe. © Sander Vlieland

Shura Poppe winnares Masters Zeeland

GOES - Op de District Masters Zeeland in Goes heeft tennisster Shura Poppe de titel gewonnen in de hoogste categorie bij de vrouwen. Bij de mannen ging de hoofdprijs naar Thorsten Sollie. Poppe hoefde niet erg diep gaan om de Mastertitel te bemachtigen.

De speelster uit Vlissingen moest maar één wedstrijd spelen. Daarin was ze met duidelijke cijfers te sterk voor haar stadsgenote Stephanie Vermeulen-Pauwels: 6-1 6-1. ,,We zijn momenteel al binnen in training, dus dan is het even schakelen om weer buiten te spelen. Zeker op smashcourt. Maar ik speelde wel goed", aldus de 18-jarige winnares, die traint bij Tennis Organisatie Zuidwest.

Net als Poppe hoefde ook Sollie slechts één keer in actie te komen. De 18-jarige speler uit Oostvoorne kreeg daarbij wel de nodige tegenstand van Vlissinger Daniël de Jonge, maar trok uiteindelijk met 7-5 2-6 6-2 aan het langste eind.

In de tweede categorie bij de vrouwen ging de titel naar Flory Bierma. De 16-jarige speelster uit Koudekerke rekende in een poule van drie af met Mandy Wolfert en Loes Siderius. Ook in de derde categorie bij de vrouwen ging de titel naar een jeugdige speelster van TOZ.

De 15-jarige Finn Joziasse uit Zierikzee versloeg Tessa Govers. In de tweede categorie bij de mannen kreeg de 34-jarige Frank Clausing uit Wemeldinge de titel zonder te spelen.

Een klasse daaronder ging Dylan de Ruiter er met de titel vandoor, na winst op Ike Joziasse en Jordy Engelaar.