Volledig scherm
Shirin van Anrooij afgelopen zomer met haar plakken tijdens het NK atletiek outdoor. © Mariëtta van Anrooij

Shirin van Anrooij breidt verzameling verder uit

AMSTERDAM - Shirin van Anrooij uit Kapelle pakte zondag brons bij het Nederlands kampioenschap cross bij junioren B.

De zestienjarige atlete van AV’56 had 17.49 minuten nodig voor de vier kilometer in het Amsterdamse Bos. Ze pakte brons na een gewonnen eindsprint met Amina Maatoug van Leiden Atletiek. Zo’n vijftien seconden eerder waren de eerste twee loopsters gefinisht.

Met deze plak breidde Van Anrooij haar toch al indrukwekkende en diverse verzameling NK-medailles uit. Ze pakte eerder al (hoofd)prijzen op de baan (indoor en outdoor) en op de fiets.

Senioren

Bij de senioren kwam Tim van den Broeke als twintigste binnen. De atleet van Dynamica had 46.53 minuten nodig voor de 12 kilometer, dik drie minuten langer dan nationaal kampioen Edwin de Vries. De uit ’s-Gravenpolder afkomstige Jorim Scheele werd 26ste (48.28), terwijl Scheldesport-loper Niek den Exter 31ste werd (49.27).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Plan Brouwerseiland 'heel eng' voor surfcentrum

    Plan Brouwersei­land 'heel eng' voor surfcen­trum

    SCHARENDIJKE - Uwe Jendrusch en Pieternel van der Linde vieren dit jaar dat hun bedrijf, Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam, een kwart eeuw bestaat. Een heuglijk feit, vinden ze. Maar ze kijken ook met enige vrees naar de toekomst: áls Brouwerseiland er komt, met luxueuze woningbouw aan de westkant van het surfgebied, zal dat grote gevolgen voor hem hebben. ,,Het is heel eng”, vindt Van der Linde. ,,Het gaat de hele watersport hier beïnvloeden.”