Volledig scherm
Kalle van Gemert (DZK) boekte drie zeges tijdens het eerste weekend van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen in Terneuzen. © Sandy Pleyte

Seniorenzwemmers verdelen de winst bij regiokampioenschappen

TERNEUZEN - De Zeeuwse seniorenzwemmers kwamen tijdens het eerste weekend van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen in Terneuzen goed voor de dag. Met ieder drie zeges hadden Kirsten Walraven (DZK), Kelly Bergez (ZC Koewacht) en Kalle van Gemert (DZK) afgelopen weekend het meeste succes.

Bij de dames pakte Walraven (Vlissingen) de winst op de 100 meter rugslag, 400 meter wissel- en vrije slag. Verder won zij zilver op de 50 meter rugslag en werd ze derde op de 100 meter vrije slag. Bergez veroverde het goud op de 100 meter vrije slag, 50 meter rug en vlinderslag. Op de 100 en 200 meter schoolslag tikte Céline Brink (DZK) als eerste aan. Daarnaast werd zij tweede op de 100 en 400 meter vrije slag en won brons op de 50 meter vlinderslag.

Duel Van Gemert-Eversdijk

Voor Iris Erpelinck (Honte) waren er medailles op de 200 meter vlinderslag (goud), 50 met vlinderslag en 400 meter wisselslag (zilver) en de 100 meter rugslag (brons). Bij de heren duelleerden Van Gemert en Noa Eversdijk op vijf afstanden tegen elkaar. Van Gemert versloeg zijn trainingsmaatje op de 100 meter vlinderslag, 200 meter vrije slag en wisselslag. Bovendien werd hij tweede op de 50 meter vrije slag en 200 meter rugslag.

Eversdijk boekte overwinningen op de 50 meter vrije slag en 200 meter rugslag. Ook pakte hij zilver op de 100 meter vlinderslag en 200 meter vrije slag en werd hij derde op de 200 meter wisselslag. Maarten van der Zwan (Scheldestroom) spurtte naar de eerste plek op de 50 meter schoolslag in 31.39. De winst op de 1500 meter vrije slag ging naar Tom van Gils van SG ZOC.

Ook junioren tonen zich

De junioren- en jeugdzwemmers etaleerden eveneens hun vorm en enkelen van hen zwommen zelfs sneller dan de senioren. Zo was Bridget de Bat (DZK) bij de junioren 3 de rapste op de 50 en 100 meter rugslag, terwijl Guido Brink (DZK) naar een tijd van 30.88 sprintte op de 50 meter schoolslag. Verder brachten DZK-jeugdzwemsters Babet de Voogd (400 meter vrije slag), Irina de Ridder (200 meter vlinderslag) en Esther Tiemersma (200 meter schoolslag) op hun favoriete slag de snelste tijden op de klokken. Voor Chiel de Pooter (Schelde) gold dat op de 1500 meter vrije slag.

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”