Volledig scherm
Maghiel Hanse. © Dirk-Jan Gjeltema

Schouwse rugbyliefhebbers springen met nieuwe club in het diepe

BURGH-HAAMSTEDE - De doelpalen op het bijveld van DFS in Burgh-Haamstede waren afgelopen zondag bedekt met stootkussens. Ook staken er twee houten latten boven het aluminium uit.

Gevoetbald werd er niet op sportpark Van Zuijen. Voor het eerst in de geschiedenis werd een seniorenwedstrijd gerugbyd op Schouwen-Duiveland.

Het idee leefde al jaren bij mede-initiatiefnemer Maghiel Hanse. "Als student kwam ik in contact met rugby. Toen ik in 2001 terugkeerde naar Burgh-Haamstede wilde ik hier een club oprichten. Door mijn gezin en werk kwam het er niet van."

Vorig jaar borrelde het idee weer op. "Ik gaf training aan het voetbalteam van mijn zoontje. Het was nieuw voor me, maar ik vond het hartstikke leuk. Wel realiseerde ik me: dit is de verkeerde sport."

Niet veel later liep hij Annemiek van Waveren tegen het lijf, die in haar tuintje in de weer was. "Ik wist dat zij en haar man, Edwin van Helsland, ook de ambitie hadden om een vereniging op te zetten. Toen ik haar toevallig tegenkwam, raakten we aan de praat. We concludeerden dat we eens met z'n allen moesten gaan zitten om een plan uit te werken."

Lees het hele verhaal over Rugbyclub Schouwen woensdag in de PZC.