Volledig scherm
Frank Clausing. foto Ruben Oreel

Routiniers Visser en Clausing mogen zich een jaar lang ‘Sjoemelmaster’ noemen

KAPELLE - Tennissers Frank Clausing en Michiel Visser hebben de koningsklasse van het Emté Van Boven Sjoemeltoernooi op hun naam geschreven. Na twee weken bikkelen in Racketcentrum Kapelle was het geroutineerde koppel in de finale van het mannendubbel 2 met 6-5 te sterk voor Jens de Koster en Django Westland. Het gemengd dubbel in de hoogste categorie was een prooi voor Emiel Gideonse en Stephanie van Sabben.

In de mannenfinale werd De Koster op een 1-1- stand gebroken. Die break werd direct gerepareerd op de service van Visser, maar vervolgens werd ook Westland gebroken. Op een 2-4- achterstand wist De Koster dankzij een backhand-streep rechtdoor nog wel zijn game binnen te harken na liefst twaalf keer deuce. Clausing en Visser gaven de break voorsprong echter niet meer uit handen.

Voor Clausing was het de vijfde Sjoemeltitel in de laatste negen edities en ook Visser mocht zich – in een verder verleden – al eens ‘Sjoemelmaster’ noemen. De twee routiniers konden na afloop aan de bar wel genieten van de zege. ''Ik heb Frank als klein manneke nog leren tennissen door de ballen gewoon keihard op hem af te peren”, grapt de 41-jarige Visser over zijn zeven jaar jongere dubbelpartner.

Veelvraat

De finale betekende een einde aan de hegemonie van Emiel Gideonse en Martijn Hendriksen, die zich afgelopen twee jaar tot ‘Sjoemelmaster’ lieten kronen. Gideonse haalde samen met Stephanie van Sabben nog enigszins zijn gram in de finale van het gemengd dubbel 2 door Harold Schipper en Cora van de Pas met 10-5 te verslaan. Voor ‘veelvraat’ Hendriksen, die in drie onderdelen actief was, zat er dit jaar geen Sjoemeltitel in. Een categorie lager verloor hij samen met Simon Rijk de finale met 6-4 van Pascal van Driel en Ivo Walraven, terwijl Django Westland en Esmee Vleugel in het gemengd dubbel met 10-5 te sterk waren voor Hendriksen en Yvonne Goeman.

De grootste zege op de finaledag was in het damesdubbel 6 voor Larissa Rijk en ‘Boem Boem’ Anne van der Hage. Zij walsten met 13-0 over Diana van den Dries en Monique Rentmeester heen. In de lagere regionen viel ‘gelegenheids-tennisser’ Stefan Hamelink op met twee titels. De voormalige keeper van VV Kapelle won met Sjoerd Zielstra het mannendubbel 8 en een categorie hoger was hij samen met JVOZ-trainer Marvin Paauwe verrassend de sterkste.