Volledig scherm
© Thinkstock

Rolstoelbasketballers RBVM eigenen zich de tweede plaats toe

MIDDELBURG - De rolstoelbasketballers van RBVM boekten dit weekend twee overwinningen. Op de derde speeldag van het seizoen was het Middelburgse team te sterk voor ISR en BS Leiden.

Het eerste duel met ISR eindigde na een moeizaam eerste kwart uiteindelijk in een 54-26-overwinning. Marc Tasma was met 22 punten topscorer, Elsbeth Aalders was goed voor 12 punten.

Weinig problemen

In de tweede wedstrijd, tegen hekkensluiter BS Leiden, had RBVM weinig problemen om opnieuw een zege te boeken. Het werd 48-25, mede dankzij opnieuw 22 punten van Tasma en 10 van Stefan van Lomwel. RBVM staat nu alleen op de tweede plaats.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.