Volledig scherm
archieffoto

Robin Bosters verrast met zege in Open Zeeuws kampioenschap Rapidschaken

OOST-SOUBURG - Robin Bosters van de Schaakklub Souburg heeft zaterdag het Open Zeeuws kampioenschap Rapidschaken op zijn naam geschreven.

Hij verspeelde slechts een half puntje en werd winnaar voor Jeroen Hekhuis en Joey Grochal.

Grochal van de Goese schaakvereniging was voor aanvang de te kloppen man. Hij moest al snel een half punt toestaan aan Hekhuis en daar kwam hij aardig mee weg. Tegen Bosters leek hij gemakkelijk te winnen, maar gaf hij het weg. Daarmee was Grochal zo goed als afgehaakt. Bosters had het nog wel zwaar met zijn clubgenoten Albert Vermue en Carl Schoor, maar bleef overeind.

Hekhuis werd tweede op een halve punt, waar Grochal derde werd. De 1800- prijs was er voor Jean-Pierre van Gemert waar de voor Zierikzee spelende Ben Snethorst de 1600- prijs greep.

Eindstand: 1. Robin Bosters 6,5, 2. Jeroen Hekhuis 6,0, 3. Joey Grochal 5,5, 4. Ben Snethorst, Merijn van Broekhoven, Jean-Pierre van Gemert 4,0, 7. Albert Vermue, Carl Schoor, Alex Jonkheer, Alexander Greefhorst 3,5, 11. Sjaak Steijn, Sjaak Spiegels, Ronald Steijn 3,0, 14. Martin de Bock 1,5, 15. Paul Greefhorst 1,0, 16. Tom van Gemert 0,5.