Volledig scherm
Omloop van Borsele 2017 © Piet Grim

Riejanne Markus sprint naar zege in Omloop van Borsele

'S-HEERENHOEK De Omloop van Borsele is gewonnen door Riejanne Markus. In de eindsprint versloeg haar enige overgebleven concurrente Eugenia Bajuk. Marianne Vos werd derde.

Buiten een aanval van de Britse Melissa Lowther deden zich in de eerste zestig kilomter van de wedstrijd weinig opmerkelijkheden voor. Het peloton bleef lang gesloten. Pas in het tweede deel van de koers verbrokkelde het peloton door toedoen van de wind.

Verschillende keren scheurde het peloton uiteen en verschillende keren kwam het ook weer samen. Riejanne Markus van WM3 Pro Cycling voelde zich sterk en poogde de wind alleen te trotseren. Ze reed een mooie voorsprong bijeen, maar haar poging was niet van al te lange duur.

Haar eerste poging althans, want eenmaal in het peloton ging Markus er weer van door. Ditmaal samen met de Poolse Eugenia Bujak. Het koppel had de vaart er goed in zitten en had al gauw 45 seconden te pakken op het overgebleven peloton.

Bujak, vorig jaar al eens vijfde in 's-Heerenhoek, en Markus wisten met nog vijf kilometer te gaan - toen hun voorsprong tegen de minuut was - dat één van hen met de winst aan de haal zou gaan. In een sprint-à-deux trok Markus aan het langste eind.

Marianne Vos maakte het feest voor de WM3-ploeg compleet door als derde over de finish te komen in 's-Heerenhoek. De ploeggenote van Markus won de sprint van het peloton.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik sta achter de Gele Hesjes

Ik sta achter de Gele Hesjes

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
294 stemmen