Volledig scherm
Mohammed Alhajaji (rechts) speelt vrijdagavond met Groene Ster 2 tegen Madereros uit Nijmegen. © Paul ten Hacken

Reserves Groene Ster strijden vrijdagavond om promotie naar eerste divisie

VLISSINGEN - Het tweede team van zaalvoetbalvereniging Groene Ster speelt vrijdagavond de finale van de nacompetitie om promotie naar de eerste divisie. In Berkel-Enschot staat de ploeg van coach Azdine Boufrahi om 20.30 uur tegenover Madereros CF uit Nijmegen. De winnaar promoveert naar het op één na hoogste niveau van Nederland, de verliezer krijgt nog een herkansing.

Dat team mag namelijk in de 'verliezersfinale' aantreden tegen de verliezer van het duel tussen Kawin uit Leerdam en HZV/Het Vennewater uit Heiloo. Die twee teams komen vrijdagavond ook in actie, in Amsterdam. De winnaar van de 'verliezersfinale' promoveert ook naar de eerste divisie.

Groene Ster 2 greep dit seizoen in de topklasse net naast het kampioenschap. In de nacompetitie stond de ploeg in de eerste ronde tegenover FC Eindhoven 2. Nadat het uitduel in een 4-3-nederlaag was geëindigd, won het tweede team van de Vlissingse club thuis in sporthal Baskensburg met 4-2. Dat was voldoende voor een plek in de finale, waarin Madereros vrijdagavond dus de opponent is.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”