Volledig scherm
PZC Clubheld Joris van der Peijl. © Peter Nicolai

PZC Clubheld Van der Peijl: Wanneer je gasten ontvangt, moet alles netjes zijn

TERNEUZEN - De telefoon stond maandag roodgloeiend bij Joris van der Peijl, de winnaar van de PZC Clubheld-verkiezing. ,,Ik treed niet zo graag op de voorgrond", vertelt de vrijwilliger van MHC Olympia bescheiden. ,,Ik verricht mijn werkzaamheden om ervoor te zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft bij de vereniging." Dat doet hij met succes, want de commentaren over Van der Peijl zijn lyrisch en hij kreeg liefst 428 stemmen. Volgens een stemmer verdient "iedere club een Joris''.

Van der Peijl zet zich binnen (als doelman) en buiten de lijnen van het hockeyveld in voor zijn club. ,,Vroeger moesten we velden krijten en grasmaaien. Dat is nu niet meer nodig op de kunstgrasvelden. Wel moet er nog genoeg onderhoud gebeuren. De bladeren moeten van het veld worden gehaald en het gras rondom de sportvelden dient er netjes bij te liggen."

Clubhuis

Ook was hij onlangs betrokken bij de verbouwing van het clubhuis en de aanleg van een terras. ,,In de zomervakantie vraag ik mijn vrouw altijd om een vakantie buiten deze regio te plannen. Anders ben ik voornamelijk op de club. Ik wil graag dat alles er spik en span uitziet voor het seizoen eenmaal weer begint."

De internationaal chauffeur doet zijn werkzaamheden niet om van huis te zijn. Hij ziet het als een soort plicht. ,,Zo ben ik opgevoed. Wanneer je gasten ontvangt, moet alles netjes zijn. Zoiets gebeurt niet vanzelf. Daarom sta ik geregeld met een schop en bezem in de hand. Als ik later eventueel kleinkinderen krijg, wil ik dat ze hier bij Olympia kunnen hockeyen."

Eretitel

De Terneuzenaar strijdt op 30 november met veertien andere supervrijwilligers - die de titel in de regio's van andere Persgroep-titels hebben veroverd - om de prestigieuze eretitel 'Clubheld van de Amateursport 2016' en de hoofdprijs van 10.000 euro voor zijn club. In de papieren PZC van dinsdag, digitaal of via Blendle meer over Joris van der Peijl.