Volledig scherm
archieffoto © Thinkstock

PWG leidt de dans na knappe zege

MIDDELBURG - In de eerste klasse B van de nationale damcompetitie gaat PWG 's-Gravenpolder aan de leiding na een knappe 12-8-zege op het VAD. Onderaan de ranglijst bungelt de Middelburgse damclub, die met stevige cijfers verloor van het Leids Damgenootschap: 15-5. PWG 's-Gravenpolder is na een moeizaam seizoen op de weg terug.

Voormalig landskampioen VAD, dat in de openingsronde nog met 16-4 van Middelburg won, was zaterdag niet opgewassen tegen de secuur spelende Zeeuwse ploeg. Jaap Veerhoek opende de score. De Amsterdammers kwamen weer op gelijke hoogte nadat Rianka van Ombergen in een klassiek middenspel moest capituleren, maar Salomon de Jong zette zijn team weer op het goede spoor. Jos de Wild zette bij een 10-8-tussenstand de kers op de taart met een prima positionele zege.

De Middelburgse damclub liep tegen een zeperd aan. Een 15-5-nederlaag hield niemand bij de thuisclub voor mogelijk. Net als tegen VAD kregen de Middelburgers maar liefst zes verliespartijen voor de kiezen. Het enige lichtpuntje was de zege van Jaap de Jonge, die een speler met een veel hogere rating versloeg.