Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

PWG is De Hofstad Dammers te slim af

MIDDELBURG - Het damtiental van PWG 's-Gravenpolder heeft zaterdag in de eerste klasse met 11-9 gewonnen van De Hofstad Dammers. Middelburg had in de vierde ronde weinig in te brengen tegen 020 2 en verloor met 13-7.

PWG-captain Kees Rijk sprak na afloop van een wedstrijd waarin het niet tegenzat. De ervaren Haagse ploeg gaf aanvankelijk goed tegenspel. Toen er drie partijen uit waren, stond er zelfs een weinig hoopgevende 4-2-achterstand op het scorebord. 

Peter Schunselaar had aan het eerste bord een vlotte overwinning geboekt, maar Salomon de Jong (tegen de Haagse crack Krijn Toet) en Jeanine van der Horst hadden moeten opgeven. Daarna was het lange tijd de vraag waar de winstpartijen vandaan moesten komen, maar het lot bleek PWG gunstig gezind. 

De tegenstander van Jos de Wild ging in een remisestand gruwelijk in de fout en bij een 9-9-stand zorgde Kees Rijk met een overmachtswinst voor het beslissende elfde punt.

Middelburg had het in Amstelveen zeer lastig tegen het tweede team van fusieclub 020. Nederlagen van Daaf Kasse, Jan Moens en Piet Allaart zorgden al snel voor een 6-0 achterstand. Daarna liep het beter voor de Middelburgers. 

Jaap de Jonge moest zich weliswaar gewonnen geven, maar andere spelers zorgden met remises tegen sterkere opponenten voor persoonlijke succesjes. Topscorer Piet Nieuwenhuijzen slaagde er zelfs in een van de meest ervaren spelers van de Noord-Hollandse club te kloppen.

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”