Volledig scherm
archieffoto © stock.xchng

PWG blijft een titelkandidaat

MIDDELBURG - De dammers van PWG 's-Gravenpolder blijven na de 11-9-zege op De Hofstad Dammers in de race om het kampioenschap in de eerste klasse B. Teamcaptain Kees Rijk sprak na afloop van een slechte wedstrijd, waarin een aantal spelers van PWG niet in beste doen was.

De Haagse ploeg opende de score toen Jeanine van der Horst moest capituleren. Een meevaller was het gelijkspel van Fons Huijbreghts tegen de sterke Krijn Toet. Toen Martin van Dijk naar winst kon combineren stond het weer gelijk: 3-3.

Kansloze missie

Niels Roelofsen, die in het middenspel simpel een schijf had gewonnen, bracht PWG op voorsprong waarna Aart Walraven via een verrassende combinatie de marge verdubbelde. Door een nederlaag van Jacob Provoost kwam de Zuid-Hollandse ploeg terug in de wedstrijd. Nadat Jaap Veerhoek, Jos de Wild en Hans Bomgaars hadden geremiseerd zorgde Kees Rijk, die lange tijd aan een kansloze missie bezig leek, voor het bevrijdende elfde punt.

Verwoestende vijfklapper

De Middelburgse damclub ging tamelijk kansloos onderuit tegen het Amsterdamse 020 2. De Middelburgers hadden het aan veel borden lastig maar hielden de nederlaag beperkt: 12-8. Aan de hoogste borden bleven Peter Schunselaar en Daaf Kasse met kunst- en vliegwerk overeind tegen de sterke gebroeders Drost, maar in de partijen van Jan Flikweert en Bram Goedhart ging het mis. Flikweert verloor door een verwoestende vijfklapper en Goedhart zag een omsingeling in een verloren eindspel resulteren. Piet Allaart speelde een sterke partij, maar hij kon niet verhinderen dat zijn tegenstander een geofferde schijf weer terugwon.