Volledig scherm
Jos Aertssen instrueert de keepers van Orion in aanloop naar de hernieuwde kennismaking met de hoofdklasse. © Johan van der Heijdne

'Prestatietrainer' Aertssen wil bij handballers Orion voor handhaving zorgen (video)

HEINKENSZAND - De handballers van SV Orion zijn terug in de hoofdklasse. De promovendus, een geroutineerde vriendenploeg, is erop gebrand om zich nu wel te handhaven. Dat moet gaan gebeuren aan de hand van de nieuwe coach, Jos Aertssen. De nieuwe kapitein staat nog maar net aan het roer, maar hij windt er geen doekjes om. ,,Ik ben een prestatietrainer, dat is altijd zo geweest."

De training in De Stenge ziet er veelbelovend uit. In de zaal lopen achttien spelers in uniforme shirts. Veelal volwassen kerels, aangevuld met jeugdige gasten. Het zijn de mannen van het eerste én het tweede team, want Orion beschikt dit seizoen voor het eerste over twee mannenploegen.

Spervuur

Bij een afwerkoefening trachten twee keepers om en om een spervuur aan ballen uit de goal te houden. Er wordt met scherp geschoten door gelouterde schutters als Guy Peters, Arno Riemens en Ron van Dalen. Één man verheft zijn stem boven het geluid van alle ketsende ballen. Het is de nieuwe trainer.

Aertssen is geen onbekende binnen de Zeeuwse handbalwereld. In Middelburg heeft hij in het verleden zowel de mannen- als de vrouwenploeg van EMM onder zijn hoede gehad. Wegens gezondheidsredenen was er hij de afgelopen jaren uit, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Lees het hele verhaal in de PZC van vrijdag 7 oktober.

De handballers van SV Orion zijn terug in de hoofdklasse. De promovendus, een geroutineerde vriendenploeg, is erop gebrand om zich nu wel te handhaven. Dat moet gaan gebeuren aan de hand van de nieuwe coach, Jos Aertssen. De nieuwe kapitein staat nog maar net aan het roer, maar hij windt er geen doekjes om. ,,Ik ben een prestatietrainer, dat is altijd zo geweest."