Volledig scherm
Tim Pleijte. © Lex de Meester

Pleijte wint NK ‘vertical kilometre’

LIMONE - Tim Pleijte uit Vlissingen is vrijdagavond in het Italiaanse Limone sul Garda Nederlands kampioen op de ‘vertical kilometre’ geworden.

Dat is een discipline waarbij de atleten een hoogteverschil van zo’n 1000 meter moeten afleggen. Aan het Gardameer kwam dat neer op een traject van 6,5 kilometer, waarbij liefst 1200 meter werd gestegen.

Pleijte, twee weken geleden nog winnaar van de Kustmarathon in Zoutelande, was in slechte weersomstandigheden met 48.18 minuten ruimschoots de snelste. Hij bleef de concurrentie bijna vier minuten voor.

Aan het kampioenschap deden nog meer Zeeuwen mee. Hun uitslagen: 6. Erwin Adan uit Middelburg 56.12; 8. Tim van den Broeke uit Vlissingen 58.08; 11. Sven Vermeulen uit Vlissingen 59.23; 17. Michel Buijck uit Middelburg 1.02.40.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.