Volledig scherm
Halve van Westenschouwen © Roeland van Vliet

Pleijte klopt De Kok in Halve van Westenschouwen

BURGH-HAAMSTEDE - De Vlissingse atleet Tim Pleijte heeft zaterdag de dertigste editie van de Halve van Westenschouwen gewonnen.

De trailspecialist kwam na 21 kilometer binnen in 1.11.57 uur en zat daarmee zo'n 40 seconden boven het parkoersrecord van Erwin Harmes. Martijn de Kok uit Heinkenszand finishte als tweede op 1.13.31. De twee werkten de eerste 13 kilometer eendrachtig samen, maar daarna koos Pleijte het hazenpad. Bij de vrouwen zegevierde Amy van den Broek uit Breda. Zij finishte in 1.20.05. Tweede werd Leonie Ton uit Wissenkerke. De halve marathon maakte deel uit van de Zeeuwse Hardloopdriedaagse. Zondag is daarvan het afsluitende onderdeel, een strandloop nabij Domburg. Erwin Adan staat eerste in de tussenstand. Hij won vrijdag een tijdloop over 5 kilometer en werd zaterdag vijfde op de Halve van Westenschouwen.

  1. Beste Marc, gaat het weer een beetje?
    COLUMN

    Beste Marc, gaat het weer een beetje?

    Beste Marc, Gaat het weer een beetje? Ik kan me voorstellen dat je de afgelopen dagen niet best geslapen hebt, na je breed uitgemeten blunder in Lisse. Als je net als jij – ik schat – een jaar of 20 bent, dan zet je zoiets niet zomaar van je af, lijkt me. Doodzonde wat er is gebeurd, want tot dat moment viel op jou heel weinig aan te merken. Je straalde gezag en kundigheid uit, terwijl je omringd werd door mannen die vrijwel allemaal ouder waren dan jijzelf.