Volledig scherm
De kampioensploeg van Attram De Visser soccer academy. © Peter van Kouteren

Piet de Visser is trots op 'zijn' Ghanese spelers

VIDEOBRESKENS - De elfde editie van de Esad Osmanovski Memorial Cup is zondag gewonnen door het jeugdteam van Attram De Visser soccer academy.

De Ghanezen, die voor het eerst aan het toernooi in Breskens meededen, versloegen het Engelse Fulham in de finale. Beide teams hielden elkaar in de reguliere speeltijd en verlenging zonder te scoren in evenwicht. De Afrikanen namen de strafschoppen beter.

In de noodzakelijke serie van vijf strafschoppen hadden beide ploegen opnieuw moeite met scoren. Fulham, eveneens nieuwkomer op het toernooi, miste drie keer vanaf de stip. Het team van Piet de Visser twee keer.

De Visser, eigenaar van de voetbalschool, zei trots te zijn op zijn spelers. ,,Dit is een toernooi van behoorlijk niveau. We hebben gewonnen met goed spel. De jongens hebben allemaal een bonus verdiend. Ze krijgen allemaal extra cedis. Dat is toch een aardig zakcentje.’’

Aan het toernooi voor ploegen onder de negentien jaar deden acht teams mee. Voor de Nederlandse teams was slechts een bescheiden rol weggelegd. Feyenoord eindigde met een team van een jaar jonger op de laatste plaats. Heerenveen reikte niet verder dan de zesde plaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement