Volledig scherm
Corné de Koning © Marcelle Davidse

Pararoeier De Koning na droomseizoen genomineerd voor prestigieuze prijs

GOES - Voor Goesenaar Corné de Koning ligt er mogelijk aan het eind van 2017 nog een mooie prijs in het verschiet: hij is door de World Rowing Federation genomineerd voor de titel 'Para Crew of The Year'. Hij heeft concurrentie van boten uit Australië, Brazilië en Noorwegen.

Bij De Koning hoort natuurlijk ook Annika van der Meer. Samen kenden ze een uiterst succesvol jaar. Ze wonnen twee wereldbekerwedstrijden, zetten een wereldrecord neer en verzekerden zich in Florida van de wereldtitel in de klasse TA Mix2. En dat terwijl hun samenwerking pas in februari begon.

Het gala van de World Rowing Federation is op 8 december in Londen. Daar worden ook ereprijzen voor valide roeiers uitgereikt. Of De Koning erbij is, weet hij nog niet. Het EK indoorroeien begint namelijk een dag later in Amsterdam. Ook op de ergometer wil hij succes hebben.

 1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

  SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.
 2. Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde
  VIDEO

  Noa Eversdijk nadert Zeeuws rugslagrecord tot 0,06 seconde

  TERNEUZEN – Op de slotdag van de Zeeuwse Winter Zwemkampioenschappen zwom hij zijn beste race op de 100 meter rugslag. Met een tijd van 58,55 noteerde Noa Eversdijk (DZK) een Zeeuws record voor achttienjarigen en bleef hij slechts 0,06 seconde boven het seniorenrecord van Kevin Hondsmerk. ,,Marcel Kort (oud-trainer DZK) zei bij de junioren al dat ik een hele goede rugslagzwemmer zou zijn, maar ik geloofde dat eigenlijk nooit.”