Volledig scherm
PREMIUM
Oud-atlete Esther Vermue is Logistiek Officier op de kazerne in Doorn. © Ankie Hogewind

Oud-atlete Esther Vermue vindt haar draai bij mariniers

portretLEWEDORP - Toen Esther Vermue (30) vier jaar geleden aan een voettocht naar Santiago de Compostela begon, wist ze nog niet waar haar toekomst lag. Na twee niet tot de verbeelding sprekende kantoorbanen was ze zoekende. Halverwege de avontuurlijke trip van 2300 kilometer was ze er echter al uit. Vanuit een internetcafé in Frankrijk solliciteerde ze bij Defensie. ,,En voordat ik uitgewandeld was, was ik al aangenomen.”

Nu zit de in Rotterdam woonachtige Lewedorpse helemaal op haar plek. Bij de mariniers in Doorn, in een logistieke functie. ,,De verbondenheid daar is uniek. Zoiets heb ik in de burgermaatschappij nooit meegemaakt. Ik voel me heel prettig daar.”

Waarom ondernam je die voettocht van Haarlem naar het noordoosten van Spanje? Was het puur om uit te vinden wat je wilde?

,,Niet alleen. Ik had wel net ontslag genomen bij een handelsonderneming in Amsterdam. Ik had het daar niet naar mijn zin. De Zuidas was niet mijn omgeving. Ik had toen nog niet gelijk een nieuw carrièreplan in mijn hoofd, maar ik had ook geen haast. Ik dacht, oké, dit is het niet, maar het komt wel goed. Een oom van mij was al een keer naar Santiago de Compostela gefietst en dat vond ik toen heel interessant. Ik ben zelf te voet gegaan. De gedachte dat je op twee benen zó ver kunt komen, trok me aan. Ik ging voor het avontuur en voor de sportieve uitdaging. Voor het lopen van 30 à 40 kilometer per dag en het prikkelen van mezelf. Met mijn toekomst was ik niet constant bezig.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik zou wel nieuwe buren willen

Ik zou wel nieuwe buren willen

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
196 stemmen