Volledig scherm
SV Orion. © Johan van der Heijden

Orion na rust niet opgewassen tegen koploper Hellas

VLISSINGEN - De handballers van SV Orion zijn de tweede seizoenshelft begonnen met een 28-21- nederlaag bij koploper Hellas. Halverwege leidde Orion nog met een punt verschil, maar in de tweede helft ging de ploeg uit Heinkenszand kopje onder tegen de geroutineerde kampioenskandidaat uit Den Haag.

Mede-hoofdklasser Delta Sport was dit weekend nog vrij. De vrouwen van EMM/Olympus kwamen door een overvolle ziekenboeg ook niet in actie.

Dankzij een sterke eerste helft mocht Orion met een 14-13- voorsprong gaan rusten. ''De eerste helft speelden we goed, maar daarna was het ineens klaar. In het vervolg van de wedstrijd ging alles mis wat er mis kon gaan”, concludeerde coach Jos Aertssen teleurgesteld. Zo moest topschutter Ron van Dalen na tien minuten in de tweede helft al het strijdtoneel verlaten met een nekblessure.

''Dinsdag zijn we weer begonnen met trainen en toen merkte ik al dat het nog niet top was. Dat is vandaag in de tweede helft wel gebleken’’, aldus Aertssen. Toch is de nederlaag geen enorme klap voor de Bevelandse formatie. ''Hellas is de absolute kampioenskandidaat. Zij stelden zich in de tweede helft ook anders op, waar wij toch een beetje zenuwachtig van werden.’’ De doelstelling blijft volgens Aertssen ongewijzigd. ''Wij gaan voor het linker rijtje en daar verandert deze wedstrijd niets aan. Promoveren is dit seizoen niet aan de orde, daarvoor heb je nog een aantal versterkingen nodig. Dinsdag een straftraining en dan gaan we gewoon weer verder.’’

Scores SV Orion: Ron van Dalen 9, Arno Riemens 5, Michiel Schuijs 3, Guy Peters 2, Jerry Aertssen en Jean-Marie Toubiana 1.