Volledig scherm
© Thinkstock

Organisatie DOW aflossingsmarathon kan het door begrenzing nog 'behappen'

TERNEUZEN - De DOW aflossingsmarathon, die zaterdag alweer voor de 26e maal wordt gehouden, is al jaren een populair evenement. Maar veel meer dan 600 deelnemers kan de organisatie wegens bijvoorbeeld gebrek aan kleedgelegenheid simpelweg niet aan.

Tot nu toe hebben in totaal 615 lopers en loopsters verdeeld over 107 ploegen zich aangemeld. ,,Meer kunnen we er echt niet toelaten'', aldus Jan Boonman van de organiserende DOW Joggingclub, die het evenement al vanaf de eerste editie organiseert.

"We zouden zeker nog meer deelnemers kunnen hebben, maar enkele jaren geleden hebben we een streep getrokken bij zo'n 600 atleten en dat is voldoende om alles nog te kunnen behappen.''

De DOW aflossingsmarathon en de marathon van Zeeuws-Vlaanderen zijn de enige overgebleven aflossingsmarathons in Zeeland. Bij de 25e editie van de DOW aflossingsmarathon waren het vorig jaar met name de Zeeuws-Vlaamse ploegen die de dienst bepaalden met AV Scheldesport op de eerste en Road Running Axel op de derde plaats, terwijl de vrouwen van Scheldesport toen keurig tweede werden.

De start is zaterdag om 12.00 uur in sportpark Nieuwe Vaart in Terneuzen.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.