Volledig scherm
Aanval van Ondo op Fortis. © Ruben Oreel

Ondo blijft winnen, ondanks verre van ideale trainingssituatie (video)

MIDDELBURG - De korfballers van Ondo blijven verbazen: zaterdag wonnen ze voor de tweede keer dit seizoen de derby tegen Fortis.

Een kleine twee maanden geleden was de promovendus uit Sint Laurens op het veld al met 17-18 te sterk voor de Souburgse equipe. Dit keer, in de eerste ronde van de zaalcompetitie, eindigde het onderlinge duel in 23-20.

,,Ik vind het geen stunt meer", zei coach Edwin Coppoolse. ,,Op het veld was het dat misschien nog wel. Maar inmiddels hebben we laten zien dat we in de eerste klasse goed mee kunnen komen; we staan zelfs op het veld boven Fortis. In de zaal hebben we die lijn nu doorgetrokken."

In de spannende een aantrekkelijke derby keerden de kansen voortdurend. Tot 8-11 nam Fortis het voortouw, maar daarna schoot Ondo met scherp. Daardoor pakte de thuisploeg een 17-13-voorsprong. Bij 17-18 leken de Souburgers weer te gaan winnen, maar uiteindelijk gingen zij toch de bietenbrug op. ,,Beide ploegen hadden rond de 18-18 moeite met scoren", zei Ondo-captain Jeroen Mesu. ,,Dan is het wachten op de ploeg die dat kan doorbreken. Dat waren wij."

Dat Ondo het zo goed doet als nieuwkomer op het vierde niveau van Nederland, is een klein wonder. De ploeg is namelijk zelden tot nooit compleet op de training. Dat komt doordat er veel spelers die ver weg studeren. ,,Het is niet ideaal", zei Coppoolse. ,,Maar er zijn goede afspraken over gemaakt. Iedereen is het erover eens dat dit de mensen zijn die dit niveau het beste aan kunnen en dus accepteren we allemaal de situatie zoals-ie nu is. En als ik een keer met mijn basisacht kan trainen, geniet ik daar enorm van. Dat is prachtig."

Captain Mesu is één van de spelers die trainingen moet missen. ,,Omdat we met veel studenten zitten, trainen we één keer in de twee weken op vrijdag. Maar dan nog zijn we niet altijd allemaal er. Bovendien kun je op een dag voor de wedstrijd niet volle bak gaan; het is altijd met de rem erop. Toch houden we het vol in de eerste klasse. We gaan elke wedstrijd in om te winnen, maar er zit geen druk op."

Volledig scherm
Ondo blijft winnen, ondanks verre van ideale trainingssituatie © Roeland van Vliet