Volledig scherm
Oemoemenoe stunt tegen The Dukes © Arwin Willemsen

Oemoemenoe stunt tegen The Dukes

MIDDELBURG De rugbyers van Oemoemenoe hebben verrassend gewonnen van The Dukes, de nummer twee van Nederland van het voorbije seizoen. De Middelburgers waren op eigen veld met 37-19 te sterk voor de formatie uit Den Bosch.

De thuisploeg had bij rust al een marge van acht punten te pakken: 20-12. De Zuid-Afrikaan Mykele Webster en Quinten van Dijk maakten elk een try. Joey Luitwieler benutte in beide gevallen de daaropvolgende conversie. Even daarvoor had diezelfde Luitwieler al twee penalty's gescoord.

De Bosschenaren kwamen na rust terug tot 20-19. Dat was voor de Walchenaren het sein om er nog een extra schepje bovenop te doen. Webster tekende voor zijn tweede try van de middag. Yedney America maakte even later zijn eerste. Luitwieler schoot de conversie in beide gevallen opnieuw tussen de palen. Met een penalty bepaalde de Middelburgse aanvoerder de eindstand op 37-19.
Oemoemenoe klimt door de zege in de zesde wedstrijd van het seizoen van de achtste naar de zevende plaats in de stand.

  1. Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    Die wereldtitel voor Van de Ven komt er wel

    VLISSINGEN - Nancy van de Ven is een fenomeen in haar sport. Al vijf seizoenen maakt de Vlissingse deel uit van de wereldtop; in 2013 debuteerde ze als vijftienjarige al met een vijfde plaats in het WK, een jaar later gaf ze daar een prima vervolg aan met eenzelfde notering, in 2015 en 2016 werd ze respectievelijk derde en tweede, en nu eindigde ze zondag als vierde. Dat lijkt een terugval, maar het scheelde niets of ze was wereldkampioen geworden.