Volledig scherm
Archief: Oemoemenoe © Lex de Meester

Oemoemenoe speelt tegen Hookers de frustratie van zich af en wint ruim

HOEK VAN HOLLAND - Oemoemenoe speelde in Hoek van Holland alle frustraties van het verloren thuisduel tegen Diok van zich af. In de eerste helft werd al volledig afgerekend met The Hookers en uiteindelijk wonnen de Middelburgers met 26-41.

Oemoemenoe heerste in de eerste helft. Na een gewonnen lineout scoorde Kyran Tanuvasa al na enkele minuten en benutte Joey Luitwieler de conversion. De thuisclub kwam na een kwartier op gelijke hoogte, maar door try's van Joey Luitwieler en Kyran Tanuvasa liep Oemoemenoe uit naar een 7-17-voorsprong en later kwamen daar nog zeven punten bij door een try van Yedney America en een rake trap van Joey Luitwieler: 7-24.

Vlak voor rust deelde Oemoemenoe na geklungel van The Hookers de definitieve genadeklap uit. Jordan Kersten voerde de voorpsrong op tot 7-29. Direct na rust scoorde de thuisclub, maar Deniël van der Waal zorgde met een gave try voor dat de spanning niet terugkeerde in de wedstrijd.

The Hookers kwam halverwege de tweede helft terug tot 19-34. uiteindelijk wonnen de middelburgers vrij ruim met 26-41. - Tovaal deed in de derde klasse goede zaken tegen Delft 2. Na een spannend duel wonnen de Goesenaren met 32-36 en met die zege blijven ze in de top meedraaien. - Tovaal verloor vorig seizoen knullig in Delft, maar dit keer kenden de Goesenaren een betere start.

Na de openingsscore van de thuisclub zetten Jan-Joost Wiebrens en Ernst Berman Tovaal op een 3-12-voorsprong. - Die stand werd in het vervolg van de wedstrijd uitgebouwd tot een eindstand van 32-36.