Volledig scherm
De poule-indeling van de BeNeCup. © Nederlandse Rugby Bond

Oemoemenoe in soort supercompetitie

MIDDELBURG - De rugbyers van Oemoemenoe beginnen het seizoen 2018-2019 met een nieuwigheidje: ze mogen uitkomen in de eerste editie van de BeNeCup.

Oemoemenoe eindigde afgelopen seizoen als vierde in de ereklasse, het beste resultaat ooit voor de Middelburgse club. Daardoor kunnen de zwart-witten meteen meedoen aan het nieuwe initiatief van de Nederlandse en Belgische rugbybonden.

Voorafgaand aan de reguliere competitie wordt in september om de BeNeCup gespeeld. Hierin komen de beste vier ploegen van zowel Nederland als België tegen elkaar uit. De acht clubs zijn ingedeeld in twee poules, waarbinnen een halve competitie wordt gespeeld. Op zaterdag 22 september is er vervolgens een finaleronde in Brussel.

Oemoemenoe zit bij Diok uit Leiden en de Belgische clubs Dendermondse RC en ROC. Tegen zowel ROC als Diok spelen de Middelburgers uit, Dendermondse RC komt op bezoek op sportpark De Sprong. Omdat de BeNeCup de reguliere competitie een beetje in de weg zit, telt het resultaat van het duel met Diok meteen ook mee voor de Nederlandse competitie.

In de andere poule zitten ’t Gooi, RC Hilversum, RC La Hulpe en RC Soignies.    

Volledig scherm
Oemoemenoe schaarde zich afgelopen seizoen voor het eerst bij de beste vier van Nederland. © Ruben Oreel
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Winterkamperen is niets voor mij

Winterkamperen is niets voor mij

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
128 stemmen