Volledig scherm
Oemoemenoe noteerde zaterdag zijn op één na hoogste score in de ereklasse. © Lex de Meester

Oemoemenoe herschrijft geschiedenis

MIDDELBURG - Een jaar geleden verloor Oemoemenoe de openingswedstrijd van het seizoen in de ereklasse met 38-17 van RC Waterland. Toch was dat de opmaat voor een historisch seizoen, waarin de Middelburgse rugbyers voor het eerst in hun bestaan de kampioenspoule haalden.

Zaterdag opende Oemoemenoe weer tegen RC Waterland – thuis, dat wel – en nu won Oemoemenoe met grote cijfers. Dat voorspelt wat voor de komende maanden! Slechts één keer won de Middelburgse club met grote cijfers dan de 64-0 van zaterdag.

Die recordzege op het hoogste niveau behaalde Oemoemenoe twee seizoenen geleden tegen The Bassets. In Middelburg werd het toen maar liefst 95-0. The Bassets was net gepromoveerd uit de eerste klasse, waarin het ongeslagen kampioen was geworden.

In de voorbereiding en in de eerste wedstrijden van de competitie zag de ploeg uit Sassenheim zo veel spelers met blessures afhaken, dat er op de derde speeldag in Middelburg eigenlijk geen ereklassewaardig team op de been kon worden gebracht. Gevolg: 95-0.

Zaterdag tegen Waterland zat zo’n score er niet in, maar de 64-0-zege gaat toch de boeken in als de tweede grootste zege van Oemoemenoe in de ereklasse.

Volledig scherm
© Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement