Volledig scherm
Archief: Stephanie van Haperen van Rapide schiet op het doel in de finale tegen oud-speelsters. foto Peter Nicolai

Nipte zege hockeysters Rapide

VLISSINGEN - De vrouwen van Rapide speelden beslist niet goed in de derde klasse van de hockeycompetitie, maar keerden wel met drie punten huiswaarts. Ondanks hectische slotminuten bleef het met 3-2 aan de positieve kant van de score bij Tempo'34. Bij de mannen verloor Rapide in een enerverend duel met 3-5 van Zevenbergen. Olympia was goed op dreef en versloeg Berlicum met ruim verschil (4-1).

Vrouwen derde klasse Tempo'34 - Rapide 1-2 (0-1): Het begon hoopgevend voor Rapide. Al na een minuut opende Frederique van Tatenhove de score. Daarna was er sprake van een evenwichtig duel. Twee minuten na de hervatting kwam de thuisploeg op gelijke hoogte uit een strafcorner.

In de 55e minuut kwam Rapide verdiend op voorsprong, na een benutte strafbal van Tatsjana van den Eynde. Rapide had pech dat daarna een inzet tegen de paal belandde. Via een uitval werd het even later 2-2. Drie minuten voor tijd scoorde Tatsjana van den Eynde uit een strafcorner 2-3. Na geel voor Van den Eynde beleefde Rapide een bange slotfase, maar werd winst veiliggesteld.

Mannen vierde klasse. Olympia - Berlicum 4-1 (3-0): In de eerste helft speelde Olympia heel gecontroleerd en nam ruim afstand. Via een fraaaie treffer met de backhand vanaf de cirkel opende Koen Boerjan de score. Hij liet niet veel later ook beheerst 2-0 noteren en zag dat teamgenoot Rinke Wijffels de ruststand op 3-0 bepaalde. In de tweede helft oefende Berlicum meer druk uit en had Olympia soms moeite om het bij te benen. Dat resulteerde in 3-1 vanuit een strafcorner. Een kwartier voor tijd maakte Robert van der Peijl aan de eventueel nog bestaande twijfel een einde door 4-1 te scoren.

Rapide - Zevenbergen 3-5 (2-1): Een leuke wedstrijd van twee aanvallend ingestelde teams. Rapide kwam wel snel op achterstand, maar toonde veerkracht en boog die nog voor de rust om in 2-1 door treffers van Yassin Hadouchi. Ook in het begin van de tweede helf trok de thuisploeg die positieve lijn door, maar moest ondanks dat toch de gelijkmaker incasseren. Via Joris Meerdink werd het alsnog 3-2 en zag het er even goed uit. Door gebrek aan ervaring liet het jeugdige Rapide in overtalsituaties echter de kansen op 4-2 liggen. Zevenbergen werd geleidelijk aan sterker en boog de achterstand nog om in een 3-5-zege.