Volledig scherm
Nina Meppelder werd Europees kampioen in Maribor. © Nanne Boonstra

Nina Meppelder is opnieuw de beste van Europa

MARIBOR - Nina Meppelder heeft haar Europese titel Taekwondo met succes verdedigd. In het Sloveense Maribor won ze allebei haar partijen in de klasse +75 kg bij de vrouwen.

Meppelder moest het opnemen tegen de Noorse Lise Grannesby en de Sloveense Jerneja Jenserle. Beide vrouwen versloeg ze vrij eenvoudig. Tegen Grannesby koos de Zeeuwse voor de aanval, tegen Jenserle ging zat afwachtender te werk en vocht ze meer met en counter-tactiek. Beiden leverden hetzelfde, goede resultaat op.

Niet alleen won Meppelder in Slovenië goud op het individuele onderdeel. Met de Nederlandse vrouwenploeg pakte ze ook nog zilver op het onderdeel sparren. Alleen de Ierse ploeg bleek sterker. Meppelder zelf won al haar partijen op dit onderdeel.

De gehele Nederlandse selectie, waar naast Meppelder ook de Zeeuwen Faris Errahmouni (debutant) en Noury Mahassen toe behoorden, eindigde als negende in het groepsklassement. Daarin ging Rusland er met de eerste prijs vandoor. 

  1. Luisteren
    PREMIUM
    Column Barry van der Hooft

    Luisteren

    Tussen het laatste fluitsignaal van de wedstrijd met mijn pupillen in Zwijndrecht en de aftrap van Hoek in Ridderkerk zat vorige week een kleine drie uur. Omdat je in een kwartiertje van Zwijndrecht naar Ridderkerk rijdt, was ik eigenlijk veel te vroeg op het complex van Rijsoord. Dat vind ik nooit erg, omdat je dan ook eens andere jeugdwedstrijden en duels van lagere teams kunt zien. Op een voetbalveld is het, zeker als de zon schijnt, heerlijk om een beetje rond te lopen, te kijken en je – best vaak – te verbazen. In Ridderkerk luisterde ik zaterdag vooral goed, terwijl ik tegen de reclameborden aanleunde. Want luisteren naar wat je dan allemaal op en naast de velden hoort, is heerlijk.