Volledig scherm
Nina Meppelder. © Marcelle Davidse

Nina Meppelder blijft 's werelds beste

DUBLIN - Nina Meppelder heeft haar wereldtitel Taekwondo met succes verdedigd tijdens het wereldkampioenschap Taekwondo in Dublin. 

De Kattendijkse Taekwondoka van Taekwondo Middelburg ging als de te kloppen vrouw van start in het zwaargewicht, maar ging uitstekend met de druk om. Ze liet haar concurrentes geen kans en nam de wereldtitel wederom mee naar Zeeland.

In het Taekwondo behoort Meppelder tot de absolute wereldtop. Ze won al meerdere keren goud op Europese- en mondiale toernooien. Ook werd ze al eens wereldkampioen kickbocksen. In 2015 deed ze dat eveneens in de Ierse hoofdstad Dublin.

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”