Volledig scherm
Niek van den Berge © Ruben Oreel

Niek van den Berge geen kartkampioen

HEINKENSZAND - Een kartauto heeft hij er niet aan overgehouden, maar wel een mooie herinnering en een beker. Karter Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand weet niet eens precies hoeveelste hij is geworden in de finale van de Formido Talentscouting, die zaterdag gehouden werd in Lelystad. 

,,Ze vertellen alleen wie de winnaar werd, en dat is Jayden Thien", vertelt Nieks stiefvader Peter Meijer. ,,Maar ik denk dat hij zo ongeveer als vijfde is geëindigd."  Niek zelf maakt na afloop geen bedroefde indruk, al hoopte hij naar huis te gaan met de hoofdprijs: een kartauto ter waarde van 1700 euro. 

Racetalenten

Hij heeft lekker geracet, al kwam de auto nog een keer helemaal achterstevoren op de baan te staan. In de finale van de Formido Talentscouting streden negen jonge racetalenten in de leeftijd van 8 tot 10 jaar om de nieuw kart en de deelname aan het Chrono NK Karten. 

Zeeuws Kampioenschap

Niek maakt dit jaar in ieder geval deel uit van het OW Kartingteam uit Hengelo. Daarmee gaat hij zeven wedstrijden rijden, waaronder Spa Francorchamps. Eind deze maand rijdt Niek in Middelburg voor het Zeeuws kampioenschap indoorkarten, in februari volgt het Europees kampioenschap en op 18 maart begint het Zeeuwse karttalent met de competitite op buitenbanen, om te beginnen in Venray. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

Iedere Zeeuw zou een overlevingspakket moeten hebben

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
854 stemmen