Volledig scherm
Nancy van de Ven met haar vader. © Roeland van Vliet

Nancy van de Ven ziet concurrente WK motorcross uitlopen

FRAUENFELD - Nancy van de Ven is tijdens de voorlaatste wedstrijd van het WK motorcross in het Zwitserse Frauenfeld als derde geëindigd.

De Vlissingse werd zondag in de tweede manche derde. Het was een klassering die ze een dag eerder ook al had bereikt. Op zaterdag eindigde ze nog voor haar grote concurrente Livia Lancelot, zondag lukte dat niet. De Francaise werd nu tweede. Hierdoor liep de achterstand in de tussenstand om de wereldtitel op tot 27 punten. De laatste wedstrijd is 27 en 28 augustus in Assen.

De Yamaha-rijdster liet zich zondag in de tweede manche van haar beste zijde zien en bewees andermaal dat ze tot de wereldtop behoort. Ze ging de strijd met Lancelot aan en reed op het circuit, waarin veel springschansen waren opgenomen, een aantal ronden aan de leiding. Op een gegeven moment kwam Lancelot terug en passeerde Van de Ven. De Vlissingse wist echter van geen opgeven en zette in de slotfase nogmaals aan. Ze had echter pech dat ze nog een aantal achterblijvers moest passeren. Ze kwam verkeerd uit en Courtney Duncan, de winnares van de eerste manche, kon de achterstand op de Zeeuwse aardig goed maken. In de laatste ronde ging ze zelfs nog voorbij Van de Ven, die uiteindelijk derde werd.

In de tussenstand om het WK heeft Lancelot nu 264 punten, Nancy van de Ven is tweede met 237 punten. Kiara Fontanesi is met 192 punten de nummer drie.

Daguitslag WK vrouwen Frauenfeld

1 Courtney Duncan 47 punten

2 Livia Lancelot 43

3 Nancy van de Ven 40

4 Kiara Fontanesi 40

5 Amandine Verstappen 32

Tussenstand wereldkampioenschap

1 Livia Lancelot 264

2 Nancy van de Ven 237

3 Kiara Fontanesi 192