Volledig scherm
Anne Terpstra gehuldigd in trui met Nederlandse vlag © Roeland van Vliet

Mountainbike: Terpstra zeer emotioneel na vierde NK-goud (video)

NIEUWKUIJK - Mountainbikester Anne Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, is zondag in het Brabantse Nieuwkuijk voor de vierde keer op rij Nederlands kampioene geworden.

Terpstra vocht een zware wedstrijd uit met Annemarie Worst en Anne Tauber. Halverwege de koers raakte ze even de aansluiting met de andere twee kwijt, maar ze knokte zich terug. In de eindsprint klopte Terpstra de twee jongere rijdsters.

Na afloop was de Zeeuwse zeer emotioneel. Ze heeft een tegenvallend seizoen. De Nederlandse titel is een grote opsteker.

Volledig scherm
De medaillewinnaars op het podium © Roeland van Vliet
Mountainbikester Anne Terpstra, afkomstig uit Zierikzee, is zondag in het Brabantse Nieuwkuijk voor de vierde keer op rij Nederlands kampioene geworden. Meer lezen? www.pzc.nl/1.6199181
  1. Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

    Zesde plaats op WK voor Tieleman en partner Van Tilborg

    SOFIA - Nard Tieleman kan terugkijken op een geslaagd Jeugd WK trampolinespringen in de categorie 13/14 jaar. De inwoner van Oostburg, die uitkomt voor Forza Gymnastica uit Goes, haalde in Sofia met zijn synchroonpartner Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) de finale. Daarin eindigden ze in de Bulgaarse hoofdstad op de zesde plaats.  Met meer dan 900 deelnemers uit 44 verschillende landen is het WK het meest prestigieuze trampolinetoernooi van de wereld voor jeugd en junioren.