Volledig scherm
TOP-speler Peter van Belzen (rechts) maakte zaterdag de winnende treffer. © ruben oreel

Moeizame start van TOP Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Het kostte de nodige moeite, maar de korfballers van TOP Arnemuiden beleefden een winnende start in de zaalcompetitie.

In Arnemuiden werd promovendus Die Haghe met minimale cijfers (23-22) teruggewezen. Die Haghe speelt op het veld ‘maar’ in de overgangsklasse. Maar van onderschatting was geen sprake bij TOP, volgens trainer Arco Goedkoop. ,,We voelden dat er wat van ons verwacht werd. En dat is ook terecht: we speelden tegen een ploeg waar we normaliter van moeten winnen, we hebben een dijk van een voorbereiding gehad, en dit was onze eerste thuiswedstrijd. Dat bij elkaar brengt druk met zich mee.’’

De start van TOP was bemoedigend met een 7-2-voorsprong, maar een beslissend gaatje was dat niet. Die Haghe knokte zich terug tot 13-12 bij rust. Na de pause bleef de balans in evenwicht. Een minuut voor tijd was het duel nog altijd in evenwicht: 22-22. Op dat moment hield Peter van Belzen zijn zenuwen in bedwang en benutte een vrije worp: 23-22.

De komende twee weken speelt TOP twee uitwedstrijden, eerste tegen DSC (18 november in Eindhoven) en vervolgens tegen Sporting Delta (25 november in Dordrecht).

Andere Zeeuwse uitslagen

Overgangsklasse D: Swift-KCR 31-21

Eerste klasse E: RWA-Tjoba 21-28, Vriendenschaar-Fortis 24-27.

Eerste klasse F: Merwede-Ondo 26-18.

Tweede klasse I: Vitesse-Atlas 20-11.

Derde klasse K: Zaamslag-Stormvogels 12-22, Vios-Seolto 19-19, KVK-Togo 25-13.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik fiets liever niet in het donker

Ik fiets liever niet in het donker

  • Eens (82%)
  • Oneens (18%)
1814 stemmen