Volledig scherm
Jarno Mobach uit Philippine reed zondag in de slotrit van Olympia's Tour naar de overwinning. © photo: Cor Vos

Mobach stak veel op van trainingsritten met Dumoulin en Kelderman

PHILIPPINE - Voor Jarno Mobach was het laten doordringen van zijn ritzege in Olympia’s Tour de voorbije dagen misschien wel lastiger dan het behalen van de overwinning zelf. De negentienjarige coureur uit Philippine maakte zondag met de etappewinst in de prestigieuze wedstrijd voor renners tot 23 jaar een groot deel van zijn seizoen goed.

Mobach had vooraf zijn zinnen gezet op de heuvelachtige slot­etappe door Zuid-Limburg. Dat hij na de rit als winnaar op het podium zou staan, had hij echter niet durven hopen. ,,De laatste etappe is de mooiste etappe van deze ronde”, vertelt hij. ,,Het maakt me trotst om hier als eerstejaars belofte te winnen.” 

Te meer, waarschijnlijk, omdat de coureur van de opleidingsploeg van Team Sunweb renners als Pascal Eenkhoorn (volgend jaar prof bij Team LottoNL-Jumbo) en de Rus Pavel Sivakov (volgend jaar prof bij Team Sky) achter zich liet.

Kelderman en Dumoulin

De Zeeuws-Vlaming is bezig aan zijn eerste seizoen bij Team Sunweb, waar de opleidingsploeg meerdere keren per jaar meetraint met het ‘hoofdteam’ van onder anderen Wilco Kelderman en Tom Dumoulin. ,,Zodoende kun je je aan hun niveau optrekken”, stelt Mobach. ,,En je kunt die mannen alles vragen, tot de kleinste details aan toe. Daar leer je enorm veel van.”

De eerste maanden van het wielerjaar 2017 verliepen voor Mobach bepaald niet rimpelloos. De winnaar van Parijs-Roubaix voor junioren van 2016 lag er zes weken uit door een knieblessure. In mei keerde hij terug in het peloton en kon hij laten zien wat hij in zijn mars heeft. Dat deed hij onder meer op het Nederlands kampioenschap tijdrijden, waar hij vijfde werd. Mobach reed dit seizoen voor het eerst tussen de profs. ,,Daar gaat het er allemaal net wat gecontroleerder aan toe dan bij de beloften”, vindt hij. ,,De beloften vliegen er wat meer in, zeg maar.” 

Lees in de papieren PZC, digitaal of via Blendle meer over Jarno Mobach. Ook online op de hoogte blijven van het laatste Zeeuwse sportnieuws? Like onze nieuwe pagina op Facebook of volg ons op Twitter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement