Volledig scherm
© PZC

Milan Vader tankt vertrouwen voor wereldbekers

GEDERN - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg legde de laatste test voor de komende twee wereldbekers in Nove Mesto (20 mei) en Albstadt (27 mei) succesvol af. De Zeeuwse renner won een wedstrijd in het Duitse Gendern.

Het betrof een gecombineerde elite/U23-wedstrijd met enkele concurrenten voor de komende wereldbekers en enkele sterke elite rijders. Milan Vader, uitkomend voor het Watersley R&D Team, liet ze allemaal zijn achterwiel zien.

Door een heftige regenbui was het 3,4 kilometer lange parkoers met 140 hoogtemeters omgetoverd in een ware modderpoel. Vader was er in zijn element en liet direct zien dat zijn vorm groeiende is. Na een bliksemstart ontstond een kopgroep met Simon Stiebjahn, Ben Zwiehoff en Markuz Lunzum. In de voorlaatste ronde probeerde Zwiehoff zich los te rijden van de kopgroep, waarop Vader direct reageerde en hem passeerde. Hij reed door en hield zo’n veertig seconden over aan de meet.

,,Heerlijk zo’n modderpoel’’, vond Vader. ,,Hett vergt vooral veel techniek en concentratie. Ik was er in mijn element. Een heerlijke opsteker voor de komende twee weken. Nu goed herstellen en op naar de wereldbekers.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik gooi ook wel eens iets op straat

Ik gooi ook wel eens iets op straat

  • Eens (11%)
  • Oneens (89%)
269 stemmen